Service

Contact & Informatie

SERVICE & BELEID

WINKEL INFORMATIE

klantenservice@proseeds.nl

kvk-nr: 85264253

Puttershoek
Zuid-Holland

Wij hebben geen winkel of
showroom om te bezoeken.

Stappenplan

Stap 1

Een kweekbak kun je het beste gebruiken als je meerdere bloemen tegelijk wilt kweken. Ook is het mogelijk bijvoorbeeld een eierdoos te gebruiken.

Stap 2

Vul elke sectie tot ongeveer ¾ met potgrond. Begraaf of strooi de zaden op de grond, afhankelijk van de soort.

Stap 3

Geef de zaden water. Sprenkel lichtjes water over de aarde, maar voeg niet te veel toe, anders is er kans dat je de zaadjes wegspoelt. Het is belangrijk de grond niet te nat te maken, omdat een te verzadigde grond de groei van het zaad remt.

Stap 4

Als je kweekbak geen deksel heeft bedek dan je kweekbak met plasticfolie. Plasticfolie of een afgesloten deksel houdt vocht vast en helpt de zaden te ontkiemen. Prik een paar gaatjes in de bovenkant van de plastic folie zodat de plant kan ademen.

Stap 5

Verplaats de plantenbakken naar een warme plek met veel zonlicht in huis. Zaden ontkiemen het beste bij temperaturen van 18 tot 24 ° C.

De bloemen moeten binnen 3 weken tot een maand ontkiemen. Als je niet merkt dat ze beginnen te groeien, moet je misschien meer zaden neerleggen.

Stap 6

Verplant de zaailingen indien gewenst naar buiten of een ruimere omgeving. Plaats een kleine schop minimaal 5 cm van de zaailing vandaan. Graaf voorzichtig rond de zaailing en zorg ervoor dat u geen van de wortels doorsnijdt. Trek vervolgens de zaailing uit de planter, met de aarde rond de wortels, en plaats hem in goed voedselrijke grond in je tuin.

Sommige bloemen hebben een intolerantie voor kou en moeten binnen worden bewaard. Als een bloem koudebestendig is, moet deze als winterhard worden bestempeld. Als u van plan bent uw zaailingen naar buiten te verplanten, verhard ze dan door ze 7-10 dagen buiten te laten staan onder een schaduwrijke plek. Houd na verplaatsting de zaailingen in de gaten om er zeker van te zijn dat ze niet doodgaan na de transplantatie.